BESTILL TIME

Ned 20 kilo uten å slanke seg -en studie av Liv-Karins historie

I dag har jeg lyst til å dele Liv-Karins historie med deg, for historien hennes illustrerer hvordan det er mulig å gå ned i vekt uten å gå på slankekur. Dette ble ganske langt, men hvis du er opptatt av helsen din, kan det være noen lurt å bruke noe minutter på dette.

Her er hennes egne ord:

“Jeg startet min personlige reise med å tenke at jeg ønsket å leve et sunnere liv (og det skal sies at jeg følte egentlig ikke at jeg levde så veldig usunt fra før haha, må le litt for meg selv her nå) men fra spøk til alvor, så vet jeg at mange opplever det slik og at det kan være med på å hindre en i å ta tak for å endre seg.  Vi tenker ofte;  “det er vel ikke SÅ gale..”

Jeg ønsket å gå ned i vekt, og «finne meg selv» igjen, som så mange opplever etter å ha fått et par barn…

Jeg har personlig ikke tro på dietter, og mener at kortsiktig løsning gir kortsiktige resultater!

Så jeg bestemte meg for at jeg ikke ville slanke meg for å gå ned i vekt, men endre kosten, tilføre bevegelse (trening) og igjen da som en bonus; gå ned i vekt. Jeg satte meg veldig lave vektmål og over relativt lang tid, nettopp fordi det ikke var vekt som skulle være i fokus.

Det ble mye googling for å finne «riktig» mat. Jeg lot meg inspirere av andre og lagde min egen vri på det, og fant smaker som igjen vekket mine «smakstriggere» (Skulle gjerne hatt min nye samarbeidspartner Hege Hushovd-sunn endring ved min side da, det hadde spart meg endel timer på google!)

Men det som var fantastisk bra var at kort tid etter at jeg hadde startet reisen mot et sunnere liv,valgte jeg å starte min ENLPP-utdannelse hos Psykolog Sigurd Stubsjøen og Kognitiv psykoterapeut Rita Tellefsdal.

DET BESTE OG VIKTIGSTE VALGET JEG HAR TATT I HELE MITT LIV!!!

 Dette hjalp meg til å våge å se hva som egentlig hindret meg. Jeg jobbet med tanker, skam,f ølelser og mønstre jeg hadde tillagt meg over tid. Jeg lærte at jeg først trengte å bli min egen beste venn, ville meg selv det beste og ikke minst finne ut av hva det beste for meg var! 

Jeg lærte også at jeg måtte våge å «se meg selv i speilet»-på alle måter og igjen godta det jeg så og heller utifra det ta valg som førte meg videre mot mitt mål. Ved å «hate ditt eget speilbilde» og velge å «lukke øynene» for det du ser vil det aldri skje en endring, snarere tvert imot!  Du vil fortsette å sabotere deg selv og falle lengre og lengre ned i den onde nedadgående spiralen.

Som du skjønner så valgte jeg å stå opp mot min «værste fiende»,meg selv! Da jeg endelig tok ansvar for meg selv og mine valg, da raste jeg ned 20 kg og FANT MEG SELV!

Psykologi og varig vektnedgang henger uten tvil sammen! Jeg er evig takknemlig for at jeg traff Sigurd og Rita, de fikk meg til å forstå mitt eget potensiale. Og ikke minst hjalp meg å finne selvtillit i hjerte»

Liv-Karins historie er ikke unik. Jeg har sett dette flere ganger når folk gjennomfører utdanningen vår. Men, denne utdanningen er egentlig for Coacher er derfor har jeg nå tilpasset deler av kurset slik at det er relevant for de som ønsker å gå ned i vekt uten å gå på diett. Historien hennes dokumenterer hvor virkningsfullt det er å fokusere på kvalitet framfor å spise en lav kalori diett. Hun klarte å trene opp hjernen hennes til å ha lyst på god og sunn mat.

Hva er det som egentlig skjer i hjernen?

Visste du at hjernen produserer dopamin hver gang du ser frem til noe? Dopamin er et lite molekyl i hjernen som forteller oss; «Pass på og husk dette er noe vi liker og har lyst på!!»  Det utløser også planleggingsprosessen om hvordan få tak i det vi har lyst på, og samtidig hjelper oss holde fokus i å nå et bestemt mål. Det som er spennende med dette motivasjonssystemet er hvor tilpasningsdyktig det er. Du kan være motivert både til spille lotto, røyke og drikke eller ha fokus på å holde kroppen i form, spare penger og leve sunt.

For å kunne endre dårlige uvaner og erstatte dem med positive vaner trenger du kunnskap om hvordan du programmer ditt sinn. Først da vil du lykkes over lang tid å leve i tråd med dine verdier.

Det Liv-Karin egentlig gjorde var at hun hacket inn på dette belønning systemet og hun brukte tid for å finne gode løsninger. Ved å gjøre dette startet hun en endringsprosess i hjernen hennes. Dette klarte hun ved å glede seg til å spise den nye maten. Hun brukte tid å utforske nye smaker. Hun hadde også en veldig positiv indre samtale med seg selv når hun spiste mat hun syntes smakte godt.  I et intervju med henne så jeg hvor kraftfullt dette var for henne, hun smilte bredt og snakket med stor entusiasme om hvor godt den nye maten smakte.

Stress ødelegger

Det er ikke nok å endre kostholdsvaner, du må også lære deg hvordan håndtere stress. Når du lider av langvarig stress vil kroppen produsere hormoner som trigger deg til å spise. Disse hormonene heter kortisol, insulin og ghrelin. Forskere tror at kroppen kjenner et sterkt begjær etter lettfordøyelig karbohydrater under stress.

I urtiden var kronisk stress alltid forbundet med en fysisk skade som for eksempel et brukket bein. Da trenger kroppen mye energi for å reparere skaden. I moderne samfunnet er kronisk stress forårsaket av dårlige arbeidsforhold, problemer i forholdet, fortrengte minner, penger problemer for å nevne noe av de vanligste årsakene.

Men, kroppen er ikke skadet og den trenger ikke ekstra kalorier for å reparer skaden, samtidig forteller hormonene oss allikevel vi må spise mer. Når dette skjer blir vi fanget i en negativ feedback loop, da vi spiser mer og går opp i vekt uten å løse det som ligger bak.

Liv-Karin klarte å løse stress på følgende måte;  «Jeg lærte også at jeg måtte våge å «se meg selv i speilet»-på alle måter og igjen godta det jeg så og heller utifra det ta valg som førte meg videre mot mitt mål. Ved å «hate ditt eget speilbilde» og velge å «lukke øynene» for det du ser vil det aldri skje en endring, snarere tvert imot-du vil fortsette å sabotere deg selv og falle lengre og lengre ned i den onde nedadgående spiralen. Som du skjønner så valgte jeg å stå opp mot min «verste fiende»;  meg selv!»

6 steg for å hacke hjernen din

Hvis du er interessert i å hacke dit motivasjonssystem trenger du kun å følge disse 6 stegene:

 1. Hvorfor er dette viktig for meg?
 2. Visualisere den nye atferden.
 3. Hva trigger den nye atferden?
 4. Hvordan belønner jeg meg selv for den nye atferden?
 5. Repetisjon over tid må til.
 6. Du vet at du er i mål når du ikke må tenke, men bare handler etter autopilot og kjenner at du har lyst på den nye maten.

Når du svarer på spørsmål 1. Hvorfor er dette viktig for meg, vil jeg at du skal tenke på tre ting:

 1. Ikke la deg selv gå i fellen at du må nå målet ditt raskt. De fleste som vi gå ned i vekt ønsker raskt vekt ned gang. Dersom du går I denne fellen vil hjernen din tro at du er på diett, og dermed vil du ikke klarer å kjenne metthetsfølelse og ende opp med å overspise.
 2. Tenk også på hvordan dine nærmeste blir påvirket på en positiv måte. Hvem har glede av at du er sterkere, har mer energi og kanskje lever lenger?
 3. Det er også lov å kjenne på frykt, skam og stolthet. Ikke la de negative følelsene få for stor plass, men det er viktig å vite hvorfor du ikke vil være overvektig. Likeledes er det viktig å kjenne stolthet når du lever i tråd med dine verdier.

I steg 2 når du skal visualisere ny adferd, og da er det viktig at du kan kjenne hvordan det er å utføre atferden. For eksempel, tenk at målet ditt er å drikke vann oftere. For å visualisere dette da må du kjenne hvordan det er å holde glasset i hånden din og hvordan det er når du løfter den opp til leppene dine og tar en sluk. Og du må ser dette flere ganger.

Dette leder oss inn på steg 3, vanndrikkingen ble utløst av noe, hva var det? Kanskje når du kjenner at det rumler i magen mellom måltidene, da du drikker vann. Rumling i magen er det som utløser vanndrikkingen. Og for å belønne deg selv, steg 4, kan du se for deg de som blir glade fordi du lever sunt,  eller kanskje du smiler og sier til deg selv, det er godt å leve i tråd med mine verdier. Jeg virkelig liker den følelsen av kontroll.

Du kan raskt innføre den nye vanen ved å visualisere dette igjen og igjen. Og for hver gang du gjør dette mentalt tror hjernen din at du har utført ønsket adferd på ordentlig og jo oftere vi gjør en adferd jo fortere blir det til en ny vane. Hypnose kan også hjelpe deg på veien og etablere nye og gode vaner raskere enn du trodde var mulig

Du vet at du endelig er i mål når du kjenner et sug etter den nye maten og du handler på autopilot. Steg 6 er et resultat av de forutgående steg som har blitt repetert mange ganger.

Stress håndtering

Mange mennesker som lider av overvekt trenger også å lære å håndtere stress. For å håndtere stress må du først få en oversikt over det som stresser deg i ditt liv. Viktige områder som jobb, barn, familien, kjæreste, er ytre faktorer som kan skape kronisk stress.

La meg forklare, det er ikke din kjærlighet til dine barn som skaper stress, men det kan være lange dager på jobben, mye reising og dårlig samvittighet rundt at du ikke klarer å følge opp så mye som du ønsker. Det er derfor viktig du prøver å se på de bakenforliggende faktorer som stresser deg.

Når du identifisere disse faktorene må du skifte fokus fra stress til løsninger. Vær ærlig og få en oversikt, og når du er løsning fokusert vil du oppleve kontroll. Og kontroll er den beste måten å redusere stress på.

En annen ting som kan hjelpe for både stresshåndtering og øke viljestyrken er å lære deg mindfulness meditasjon. Det er ikke plass i denne bloggen til å lære deg dette nå, men du kan lære dette på mitt online kurs om du ønsker det.

Er du klar for en forandring?

Er du interessert i å lære mer om hvordan du kan gå ned i vekt uten å slanke deg? Først la meg forsikre deg om at dette kurset koster kun 1900,-

Og på dette kurset vil også ha mulighet for å få personlig hjelp fra meg 2 ganger i uken over 8 uker. Du vil også kunne møte Liv-Karin og stille henne spørsmål.

Dette får du også med, dersom du melder deg på:

 1. Tilgang til 13 videoer i ett år
 2. Digital utgave av boken «Tenk Deg Slank»
 3. Tilgang til en lukket Facebook-gruppe for de som har tatt eller tar dette kurset.
 4. 10 % rabatt på våre weekend kurs
 5.    10 % rabatt på opptil 5 timer terapi hos meg eller Rita Tellefsdal
 6.    10% rabatt på opptil 5 timer hos en av mine godkjente Coacher.
 7. Veiledning av meg hver mandag og fredag på våre live webinarer
 8. Refleksjons-oppgave etter hver video
 9. Lydfiler med guidet hypnose

Høres dette spennelen ut?  Klikk her om du er klar for en god og varig livsendring!

For å bestille en time gå til vår online booking.

Bestill time

Er du ikke abonnent?

Her kan du enkelt melde deg på vårt nyhetsbrev.

Da får du gratis inspirasjon, tips & triks, refleksjoner, lifehacks, først tilgang på våre kurs, nyheter, rabatter og mye mer!