BESTILL TIME

Kan hypnose hjelpe mot Misophoni?

Misophoni er en tilstand der en person opplever sterk ubehag eller aggresjon når de hører spesifikke lyder, som for eksempel spisinglyder eller pusting. Det er ikke klart om hypnose kan hjelpe mot misophoni, og det trengs mer forskning for å fastslå effektiviteten av hypnose som behandling for denne tilstanden. Men som psykolog har jeg hjulpet flere med Misophoni få til en bedre hverdag. 

Hypnose er en er svært fokusert og avgrenset  oppmreksomhetstilstand og sinnet blir mottakelig for forslag. Som psykolog har jeg erfart hypnoterapi kan brukes til å hjelpe til med å lindre negative tilstander, som uro, angst eller stress. Under hypnose blir en person guidet inn i en tilstand av dyp avslapning. Mens du er i en dyp avslappede tilstanden, vil du  være mer mottakelig for forslag som kan hjelpe deg bearbeide og håndtere negative følelser. 

Habituering er et fenomen som oppstår når et organisme blir mindre følsomt for en stimulus etter gjentatt eksponering. Med andre ord, hvis du utsettes for noe over og over igjen, kan du begynne å legge mindre merke til det og ikke reagere like mye på det som du gjorde i starten.

For å forstå habituering bedre, la oss bruke tikkelyden av en bestefar klokke som et eksempel. 

La oss si at du har en bestefar klokke i stuen og den tikker høyt. Når du legger deg ned for å ta en lur blir du oppmerksom på lyden. Til å begynne med er den litt irriterende men du vet at den ikke er farlig. Da vender du deg til lyden og den blir borte vekk. Da kan vi si at habituering har skjedd. 

Redsel og stress kan hindre habituering ved å holde kroppen og hjernen i en tilstand av høy oppmerksomhet og alerthet. Når vi er redde eller stresset, blir kroppen vår i "alarmmodus", noe som kan føre til at vi blir mer følsomme for stimuli i vår omgivelse. På denne måten kan redsel eller stress forhindre at vi blir vant til stimuli, fordi vi fortsetter å reagere på dem som om de var nye og truende.

For eksempel, hvis du er redd for hunder og du blir utsatt for en hund igjen og igjen, kan du fortsette å være redd for hunden selv om du har blitt utsatt for den mange ganger før. Dette skyldes at redselen din hindrer at du blir vant til hunden og reagerer mindre på den over tid. På samme måte kan stress hindre at du blir vant til ubehagelig stimuli, noe som kan føre til at du fortsetter å føle deg urolig, sint eller fortvilet selv om du har vært utsatt for den ubehagelig lyden mange ganger.

Ved bruk at hypnose kan vi avlære kroppen fra å reagere negativt på en lydog dermed fasilitere habituering. Det tar litt tid men med å gjenta hypnosen er dette fult mulig viser min erfaring.

Ved å melde deg inn i www.mittpusterom.com så kan du få god hjelp til selvhjelp.                                                                          

 

 

 

For å bestille en time gå til vår online booking.

Bestill time

Er du ikke abonnent?

Her kan du enkelt melde deg på vårt nyhetsbrev.

Da får du gratis inspirasjon, tips & triks, refleksjoner, lifehacks, først tilgang på våre kurs, nyheter, rabatter og mye mer!