BESTILL TIME

"Du må huske å ta vare på deg selv" Men hvordan gjør man egentlig det? 5 praktiske tips

Hvordan tar man egentlig «vare» på seg selv?  – 5 Praktiske Tips

«Du må huske å ta vare på deg selv!" Hvor ofte har vi ikke hørt denne setningen? Det er som et mantra i dagens hektiske verden, men hvordan gjør man egentlig det? Hvordan praktiserer man selvomsorg når livet raser av sted? La oss dykke inn i det praktiske ved selvpleie med fem konkrete tips:

 

1. Start med De Små Tingene:

   Å ta vare på deg selv trenger ikke å være et stort prosjekt. Det kan være så enkelt som å starte dagen med en kopp te i ro og fred eller å sette av tid til å lese en god bok før du legger deg. Små ritualer skaper en følelse av stabilitet og velvære i hverdagen.

 

2. Finn Din Unike Egentid:

   Alle er forskjellige, så hva fungerer for naboen din, fungerer kanskje ikke for deg. Finn en selvpleieaktivitet som gir deg glede og avslapping. Dette kan være alt fra å gå turer i naturen, ta en kopp te, male, eller til og med å lage mat. Når du gjør noe du elsker, blir selvomsorg en belønning, ikke en oppgave.

 

3. Grensesetting er Nøkkelen:

   Åta vare på seg selv inkluderer det å sette sunne grenser. Lær å si "nei" uten dårlig samvittighet. Dette gjelder ikke bare i forhold til andre, men også i forhold til deg selv. Å si "nei" til overarbeid eller negative selvprat er like viktig som å sette grenser for andre.

 

4. Prioriter Søvn:

   En god natts søvn er magisk for både kropp og sinn. Sett deg en rutine for å gå til sengs og stå opp til samme tid hver dag. Reduser skjermtid før sengetid og skap et avslappende miljø på soverommet. Når du prioriterer søvn, gir du kroppen din den nødvendige tiden til å hvile og helbrede.

 

5. Øv på Mindfulness:

   Å være til stede i øyeblikket er en kraftig form for selvomsorg. Prøv mindfulness eller meditasjon for å styrke forbindelsen mellom kropp og sinn. Dette kan bidra til å redusere stress, forbedre konsentrasjonen og gi deg et klarere perspektiv på livet.

 

Egentid er ikke en luksus; det er en nødvendighet. Ved å innføre små, praktiske endringer i livet ditt, kan du begynne å bygge en solid base for selvomsorg. Husk, du fortjener å bli tatt vare på like mye som alle andre i livet ditt!

Hver søndag sender vi ut et nytt nyhetsbrev med alt fra tips, refleksjoner og nyheter, som skal være påfyll for de som ønsker det. Kanskje dette kan være en av dine" egentid" stunder? Du melder deg enkelt på ved å registrere deg nederst på hoved siden vår. 

Forfatter: Caroline C. Barca

Medforfatter: Sigurd Stubsjøen

For å bestille en time gå til vår online booking.

Bestill time

Er du ikke abonnent?

Her kan du enkelt melde deg på vårt nyhetsbrev.

Da får du gratis inspirasjon, tips & triks, refleksjoner, lifehacks, først tilgang på våre kurs, nyheter, rabatter og mye mer!