BESTILL TIME

Fra Lite Overskudd til Energisk: Psykologiske Tips for Å Kickstarte Dagen

Fra underskudd til overskudd

Fra lite overskudd til energisk

Vi har alle hatt de dagene hvor vi føler oss som om vi har lite overskudd og energi til å takle alt som dagen bringer. Men vet du hva? Det er faktisk små endringer du kan gjøre i løpet av dagen for å gi deg selv en boost og føle deg mer energisk. Som psykolog, ønsker jeg å dele noen av mine tips med deg for å hjelpe deg med å gå fra å føle deg sliten til å føle deg klar til å erobre verden!

1. Start med en positiv tanke

Husk, tankene dine har stor makt over kroppen din. Så hvorfor ikke begynne dagen med en positiv tanke? Dette kan være så enkelt som å si til deg selv: "Jeg er klar for denne dagen!" eller "Jeg har styrken til å takle alt som kommer min vei." Å starte dagen med en positiv holdning kan sette tonen for resten av dagen og gi deg den ekstra energien du trenger.

2. Ta deg tid til å puste

Mellom alle oppgavene og forpliktelsene i løpet av dagen, glemmer vi ofte å ta pusten. Men å ta noen dype pust kan faktisk hjelpe deg å føle deg mer energisk og fokusert. Prøv å ta noen minutter hver time til å stoppe opp, lukke øynene og ta noen dype pust. Det kan virke enkelt, men det kan virkelig bidra til å revitalisere deg og gi deg den boosten du trenger.

3. Beveg deg

Fysisk aktivitet er en flott måte å øke energinivåene på. Du trenger ikke å trene som en olympisk utøver, bare ta deg tid til å bevege deg litt hver dag. Dette kan være alt fra en kort spasertur rundt blokka til å gjøre noen enkle strekkøvelser hjemme. Bevegelse får blodet til å strømme og frigjør endorfiner som kan bidra til å forbedre humøret og energinivåene dine.

Eksempel:

La oss si at du våkner opp en morgen og føler deg sliten og uinspirert. Istedenfor å la den følelsen ta over dagen din, bestemmer du deg for å prøve noen av disse tipsene. Først tar du deg tid til å puste dypt og minne deg selv på at du har styrken t mmmil å takle dagen. Deretter tar du en kort tur rundt i nabolaget mens du nyter den friske luften og solskinnet. Til slutt tar du deg tid til å strekke deg og løsne opp stive muskler. Etter disse enkle trinnene føler du plutselig at energien begynner å strømme tilbake, og du er klar til å gripe dagen med begge hender!

Husk, små endringer kan ha stor innvirkning på energinivåene dine. Ved å ta noen enkle skritt for å ta vare på deg selv og lytte til kroppen din, kan du gå fra å føle deg sliten til å føle deg energisk og klar til å takle alt som kommer din vei!

 

Hvis det vedvarer

Hvis følelsen av lav energi og nedstemthet vedvarer over tid, kan det være et tegn på at det kanskje sitter litt dypere. Det er normalt å ha dårlige dager, men det er også viktig å være oppmerksom på om disse følelsene begynner å påvirke livskvaliteten din og din evne til å fungere i hverdagen.

Hvis du føler deg konstant sliten, trist eller mister interessen for ting du vanligvis liker, kan det være lurt å vurdere å søke hjelp. Dette kan inkludere å snakke med en terapeut eller psykolog som kan hjelpe deg med å utforske årsakene til dine følelser og utvikle strategier for å håndtere dem. Det kan også være nyttig å konsultere en lege for å utelukke eventuelle underliggende medisinske årsaker til dine symptomer.

Husk at det å be om hjelp er en styrke, ikke en svakhet. Å ta skritt for å ta vare på din mentale helse er en viktig del av selvomsorg, og det kan bidra til å bedre din generelle trivsel og livskvalitet på lang sikt.

 

Takk for at du leste, og husk å ta vare på deg selv!

For å bestille en time gå til vår online booking.

Bestill time

Er du ikke abonnent?

Her kan du enkelt melde deg på vårt nyhetsbrev.

Da får du gratis inspirasjon, tips & triks, refleksjoner, lifehacks, først tilgang på våre kurs, nyheter, rabatter og mye mer!